El Consell Comarcal del Baix Ebre posa en marxa el servei d’acolliment residencial d’urgència, un servei destinat a suplir temporalment la llar familiar per pèrdua de l’habitatge habitual i quan no es dispose de recursos econòmics i de xarxa familiar i social per resoldre la situació. En aquest sentit, el Consell Comarcal disposa d’un pis a Camarles amb capacitat de sis persones i un màxim de dues unitats de convivència.

“La situació de crisi que vivim fa que augmenten de manera important el nombre de persones que tenen dificultats per cobrir les necessitats més bàsiques, sobretot  d’habitatge o alimentació”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, que ha visitat el pis, juntament amb la consellera comarcal de Serveis Socials, Laura Fabra i l’alcalde de Camarles i conseller comarcal d’Habitatge, Josep Antoni Navarro.

Aquest és el primer centre d’estada limitada per atendre casos d’urgència que es posa en marxa al Baix Ebre i que el Consell Comarcal ampliarà en un parell de mesos amb un altre pis a Tortosa.

Pel que fa a la durada de l’estada en el servei d’acolliment residencial d’urgència és d’un màxim de 3 mesos, un període durant el qual es facilita l’allotjament i es fa un seguiment de l’evolució i l’ús del servei per part de l’equip de serveis socials del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Per tal de poder posar en marxa aquest servei, el Consell Comarcal té un conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, mitjançant el qual li ha cedit l’habitatge situat a Camarles que era propietat de la SAREB SA i estava cedit a l’Agència.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.