El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) va encarregar a l’artista ebrenc Ignasi Blanch 100 il·lustracions per agrair a les llevadores de la província de Tarragona la seva feina, especialment també en època de pandèmia. Des de CODITA es farà arribar aquestes il·lustracions a les llevadores.

Ignasi Blanch està enormement compromès amb la feina que fan les infermeres, un col·lectiu pel que sent una profunda admiració. Com ell mateix diu “les infermeres son professionals molt properes, sempre estan quan les necessites”.

Ignasi Blanch, un artista vinculat amb la salut

Ignasi Blanch va néixer a Roquetes, està llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Durant tres anys va viure a Berlín, on es va especialitzar en tècniques d’impressió i gravat. Va ser justament quan estava a la capital alemanya que es va produir la caiguda del mur, l’any 1989, i és l’únic artista espanyol que va hi va pintar un mural, que també es troba reproduït al seu poble natal.

L’any 2005 va crear el projecte “Humanitzem hospitals” amb l’associació AACIC de pares de nens amb cardiopaties congènites, aplicant la il·lustració de gran format a les habitacions, consultes i passadissos dels hospitals per als més petits.  El 2013, Ignasi Blanch va dirigir el projecte “Centres mèdics il·lustrats”, una proposta de l’Institut Català de la Salut i de la Diputació de Barcelona, per decorar totes les consultes, sales d’espera i passadissos de 2 plantes de pediatria dels CAPs de la Guineueta i el Besòs (Barcelona). Més recentment, el 2018 va publicar un llibre-CD solidari amb l’actriu i cantant Olivia Newton-John, LIV On, un treball conjunt en benefici de la recerca contra el càncer

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.