El Port de Tarragona ha obert la VI Convocatòria d’Ajudes Sílvia Cuesta per a projectes socials, sota el distintiu de PortSolidari. La comissió PortSolidari està formada per treballadors i treballadores del Port Tarragona i, impulsen aquesta convocatòria per donar suport econòmic a projectes solidaris en àmbits d’actuació de la inclusió social, la inserció laboral, la discapacitat, la salut i l’educació a entitats sense ànim de lucre.

Les propostes han de tenir impacte directe sobre la província de Tarragona i han de contribuir al desenvolupament social i oferir suport a col·lectius desfavorits. Les iniciatives que es vulguin presentar han d’estar alineades amb la missió de PortSolidari que consisteix a fomentar la consciència social i ser un altaveu de les entitats que treballen amb els més desfavorits.

Cada projecte ha d’estar ‘apadrinat’ per una persona treballadora o jubilada de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) que farà el paper d’interlocutor i de representació de la iniciativa que es vol presentar. Cal afegir que els projectes han de comptar amb una memòria on s’haurà d’establir de forma clara els objectius, el col·lectiu al qual va adreçat, l’impacte l’àmbit d’actuació, el pressupost econòmic, les accions a dur a terme i el calendari d’execució.

La convocatòria consta de tres ajudes econòmiques d’un màxim de 3.000 € cadascuna i sense que l’import total, de cada projecte, pugui superar el 80% del pressupost total de la idea. La data límit per a presentar les propostes és el 16 de maig a les 14.00h i la publicació dels projectes preseleccionats es donarà a conèixer el 24 de maig. El resultat final es publicarà a la pàgina web del Port de Tarragona www.porttarragona.cat el pròxim 4 de juny.

El Port convida a seguir les seves xarxes socials (@PortTarragona,@PortSolidari) i la pàgina web www.porttarragona.cat per tenir tota la informació actualitzada. Les bases d’aquesta VI convocatòria es poden trobar a l’enllaç oficial https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/portsolidari.

Cal omplir un formulari, que es pot descarregar conjuntament amb les bases publicades a l’enllaç anterior. Una vegada emplenat, s’haurà de presentar en el registre de l’Autoritat Portuària de Tarragona presentant el formulari, la memòria del projecte, etc.

Un cop finalitzada la fase de presentació d’iniciatives, els projectes seran preavaluats per un tribunal format per membres de la Comissió de PortSolidari que duran a terme una primera preselecció. Els resultats d’aquesta preselecció es farà pública el 24 de maig.

Entre el 24 i 31 de maig, l’equip humà del Port Tarragona, votarà entre els projectes preseleccionats pe triar les 3 iniciatives finalistes i guanyadores. El 4 de juny es farà públic el resultat final en la pàgina web del Port de Tarragona www.porttarragona.cat.

La persona que apadrina la iniciativa presentarà, abans del 31 de desembre de 2021, una memòria justificativa final del projecte que avali l’èxit i implementació de la idea que va presentar i va guanyar .

Què és PortSolidari

PortSolidari és la Comissió Social de treballadors i treballadores de l’Autoritat Portuària de Tarragona, constituïda per donar suport a projectes i activitats solidàries. Va néixer el 2007 de la confluència de dues necessitats. La primera fer partícip a la plantilla del Port de la responsabilitat social per part de l’empresa, i per altra banda la de donar visibilitat a
l’activitat social de les persones que l’integren.

Els principals objectius de PortSolidari són fomentar la consciència social, donant suport a col·lectius en situació desfavorable; fomentar i promoure la participació dels treballadors i treballadores de l’Autoritat Portuària de Tarragona en projectes i iniciatives solidàries tant pròpies com externes i, desenvolupar tasques de sensibilització social en l’àmbit de la Comunitat Portuària.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.