El municipi de Deltebre disposarà des d’aquest mateix dissabte d’un nou equipament cultural que ha de permetre donar veu als artistes del municipi i projectar la cultura de Deltebre i del Delta. Es tracta de l’Espai Expositiu DeltArt, el qual s’inaugurarà amb l’exposició “D’Arrels Enfora”, un tastet de la creativitat a nivell local, un reflex de la potencialitat creadora d’artistes de totes les generacions i de totes les disciplines.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “aquesta primera exposició reforça l’objectiu d’aquest nou espai cultural, el qual ha de ser plataforma de difusió, d’inspiració i de creativitat dels artistes del municipi”. Soler ha recordat que amb DeltArt complementem el Centre Cultural del Delta, ubicant en un mateix equipament la Biblioteca Delta de l’Ebre i l’Espai Expositiu.

La primera exposició, que es podrà veure fins al mes de juny, comptarà amb la participació d’una vintena d’artistes locals que mostraran diferents tipus d’obres com, per exemple, pintura de diferents estils, il·lustracions, fotografia, escultures, instal·lacions, etc. La ciutadania podrà visitar DeltArt aquest dissabte de 18h a 21h, i el diumenge d’11h a 13.30h, en el marc d’una jornada de portes obertes. Durant la setmana, el Centre Cultural del Delta obrirà les seves portes els dilluns, dimecres, divendres i dissabte, pel matí, de 10h a 13h, i de dilluns a divendres, de tarda, de 16h a 20h.

La regidora de Foment Cultural, Igualtat i Gènere, Anna Giménez, ha explicat que “més enllà d’aquesta primera exposició, des de l’Ajuntament de Deltebre s’està treballant en la programació de diferents exposicions d’artistes d’arreu del territori i del país per tal de dotar de contingut un espai que ha de d’esdevenir motor cultural de Deltebre”.

La inauguració es realitzarà el dissabte a les 12 hores, amb un acte restringit per la pandèmia de la COVID-19, i amb el qual hi participarà el secretari general de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Lluís Baulenas. Cal esmentar que el nom de l’equipament, proposat per l’escriptor deltebrenc Baltasar Casanova, ha estat escollit mitjançant un procés de participació ciutadana amb el qual han participat més de 300 veïns i veïnes de Deltebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.