Compromís ha demanat que la Llei de Canvi Climàtic i Transició Ecològica inclogui el desmantellament efectiu de les instal·lacions del projecte Castor, tancades el setembre de 2013 i que mai van arribar a entrar en servei. La coalició valencianista ha presentat la proposta dins de les seves esmenes a aquesta norma, en fase de tramitació al Senat, amb voluntat d'”apartar energies contaminants i projectes que han sigut problemàtics per a l’economia valenciana”. Concretament, el portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha precisat que les esmenes presentades demanen que el desmantellament es faci efectiu abans de 2023 –abans de dos anys des de l’entrada en vigor de la llei- o, en qualsevol cas, “en el més breu termini possible”.

Mulet ha remarcat que els treballs hauran de realitzar-se amb la màxima seguretat, respecte pel medi marí, seguretat de la població i la vigilància d’abocaments d’hidrocarburs i gasos. “A la ministra sembla no córrer-li massa pressa el desmantellament del projecte, malgrat la situació de caducitat d’alguns dels seus elements, la temeritat manifesta d’injectar gas en una zona de falles amb un projecte potiner, un ‘pelotazo’ que es neguen a investigar vetant la Comissió que reclamen 25 senadors al Senat, per això demanem que mai més es torni a donar un altre Castor, que s’investiguen les responsabilitats i s’esborri de la nostra costa”, ha declarat el senador.

Autor: