L’Institut de l’Ebre oferirà, a partir del curs vinent, un nou cicle formatiu. Es tracta d’un grau superior de Realització de projectes d’audiovisuals i espectacles que ha estat possible gràcies a Canal Terres de l’Ebre. L’empresa va detectar que hi havia molt pocs tècnics audiovisuals qualificats en el sector, i va proposar, no solament reivindicar aquest cicle, sinó també cedir material i instal·lacions perquè els alumnes poguessin fer pràctiques. Amb aquests nous estudis, l’Institut de l’Ebre ampliarà la seva oferta a onze famílies professionals. L’Institut de l’Ebre adaptarà els seus espais i la sala d’actes es convertirà en un plató.

“La família d’imatge i so ja està implantada al territori, a Alcanar hi ha un cicle de grau mitjà i nosaltres implantem el grau superior. Esperem que hi hagi traspàs d’alumnat des d’allà. Pensem que serà una família amb molt d’èxit perquè la titulació és molt atractiva i no hi ha ningú que tinga aquesta formació”, ha assegurat Armand Pons, director de l’IES de l’Ebre.

Els alumnes es formaran en la titulació de tècnics audiovisuals i tractaran tots els paràmetres relacionats amb el so, la llum o el vídeo. Organitzar i realitzar espectacles també entrarà dins del pla d’estudis. Canal Terres de l’Ebre ha estat el nexe entre l’institut i altres empreses que han agermanat el projecte. A més, l’empresa s’ha compromès a cedir material i espai perquè els alumnes puguin fer les pràctiques, i, si tenen sort i aptituds, quedar-s’hi com a treballadors.

Autor: