El proper 17 d’abril La Xarxa de Comunicació Local de Catalunya estrena el programa De Sol a Sol. Es tracta d’una producció conjunta de Canal Terres de l’Ebre i Canal 21 on l’agricultura, la ramaderia i la pesca són els temes centrals.

L’objectiu del programa és fer una radiografia singular del sector a partir del punt de vista humà. El gruix de cada capítol resseguirà el dia a dia d’una persona dedicada al sector primari. El conductor és Quique Pedret, enginyer agrònom i actor (fa el paper de ‘el Noi’ al grup Quico el Célio) que posa noms i cognoms a aquells que es dediquen a un sector que és clau per a l’economia del nostre País.

Però De Sol a Sol no se centra només amb un únic personatge. Cada capítol del programa esta dedicat a  una comarca i se’n destaquen els productes més significatius. Així, per donar una visió global del sector, en cadascuna de les comarques catalanes, s’incorporen seccions que diversifiquen  el relat i el fan més dinàmic i complet. La intenció és despertar l’interès de l’espectador més enllà dels aspectes purament tècnics. Per aquest motiu De Sol a Sol es vol  diferenciar de programes ja existents oferint a la vegada un toc d’humor, simpàtic i proper als convidats (amb el paper clau del presentador, expert en el tema), perquè ens parlen de com és el seu dia a dia dins del seu àmbit laboral, però recollint també la importància d’aquest sector en l’economia local, en un món totalment globalitzat.  

La primera temporada del programa – que s’estrena el dissabte 17 d’abril a les 22:00 h –  constarà de 14 capítols. Com ja s’ha dit,  en cada un dels capítols s’aborden diverses temàtiques però els protagonistes principals d’aquesta primera edició De Sol a Sol  tractaran de la producció de llet ecològica a l’Alt Urgell, de la carxofa del Baix Llobregat, els calçots de l’Alt Camp, la gamba vermella del Baix Empordà, la floricultura al Maresme, els cítrics al Montsià, les explotacions porcines a l’Osona, les granges de caragols al Bages, els horts urbans al Barcelonès, el peix blau al Tarragonès, les hortalisses ecològiques al Vallès Oriental, la fruita dolça a la Ribera d’Ebre, els cereals a La Noguera i la recol·lecció de suro a La Selva

El programa es podrà recuperar i veure en directer per streaming a www.ebredigital.cat i en reemissió per Canal Terres de l’Ebre el diumenge a les 9h, 15h, 21h, dilluns a les 9.30h i dimarts a les 22.30h. També es pot seguir a les xarxes socials, tant a Twitter com a Instagram, a @desolasolcat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.