Ja està a la venda la nova publicació de l’Associació La Cana: “El molí d’Oriol (Flix): Set segles fent-hi oli per a la vila”. El nou volum, que forma part de  la col·lecció Lo Pedrís, és obra dels historiadors i arqueòlegs Josep Maria Pérez Suñé i Pere Rams Folch i ens permet conèixer la història i evolució d’un dels elements del patrimoni de Flix més emblemàtics, el molí d’Oriol.

Pere Rams, coautor del llibre, es mostrava satisfet i agraït en una publicació feta a través de les seves xarxes socials on expressava que “després de molts anys treballant-hi, de conèixer molta gent de Flix i d’altres llocs que han participat en les diferents campanyes d’excavacions arqueològiques, ja tenim a les nostres mans el llibre que explica la història del Molí d’Oriol, el molí d’oli de la vila de Flix que, al llarg dels segles va anar evolucionant fins a la seva quasi total desaparició quan es volia convertir el solar que ocupava en un aparcament. Afortunadament, l’Associació La Cana i l’Ajuntament de Flix van poder aturar aquell projecte i iniciar la seva recuperació i ara és un dels principals actius turístics de la població.” Els autors asseguren que només els queda donar les gràcies a totes aquelles persones que han confiant amb ells i els han permès participar en aquest projecte.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.