La pandèmia també ha afectat a les persones que estan superant l’addició a l’alcohol i la droga. La Fundació Projecte Home ha notat un increment en el nombre de sol·licituds per demanar ajuda per superar les addiccions. Actualment hi ha 8 homes que participen en aquest programa de la Fundació. A les Terres de l’Ebre les més comunes són l’acohol i la cocaïna.

La pandèmia no ha ajudat a les persones de sortir de la seua addició. “Sobretot ara als començaments d’any està havent-hi un augment de demanda. Quan vam començar la desescalada també”, assegura Maria San Pedro, directora del Servei d’Atenció de les Addiccions de la Fundació Projecte Home Tarragona-Terres de l’Ebre. Segons el Ministeri d’Agricultura, la venda de begudes alcohòliques es va disparar durant el confinament entre els mesos de març i maig. “El fet de què amb els supermercats, que eren els únics centres que estaven oberts per primera necessitat, tinguessin tan accessible el producte tampoc facilitava a aquestes persones que tenien problemàtica”, afegeix Maria San Pedro.

Sortir de l’addició no està sent fàcil durant la pandèmia. “Al començament va ser molt més difícil, sobretot per a persones que començaven tractament quan ja estàvem amb el confinament, estaven ja amb tota la problemàtica amb aquesta situació a part que generava més angoixa”, assegura Maria San Pedro. La Fundació Projecte Home destaca que encara és un tabú les addiccions i hi ha molta reticència a l’hora de demanar ajuda, sobretot a les dones.

 

 

Autor: