El 57,2% de les persones amb gran dependència i el 20,5% dels majors de 80 anys estan vacunats amb la pauta completa, segons ha informat el Departament de Salut. La Conselleria entén per pauta completa haver rebut les dues dosis o bé només una en el cas de ser menor de 56 anys i haver passat la covid-19. El grup amb major cobertura és el de les persones que viuen en residències, ja que el 90,9% ha estat vacunat amb la pauta completa. També el 74,8% del personal de residències i el 75,2% del personal d’Atenció Primària i Hospitalària. Pel que fa als treballadors essencials, el 59,6% han rebut la primera dosi, així com el 5,3% de les persones d’entre 60 i 65 anys. En línies generals, el 5,3% de la població catalana està immunitzada.

Salut ha incorporat des d’aquest divendres la informació de la vacunació en el grups prioritzats en el balanç diari sobre la covid.

Pel que fa a les persones amb gran dependència, la taxa de cobertura amb la primera dosi és del 71,3% i amb la segona del 56,7. El percentatge que ha rebut la pauta completa és del 57,2%. En canvi, entre les persones de 80 anys o més, el 34% han rebut la primera dosi i el 20,5% la segona, per la qual cosa és el 20,5% d’aquest col·lectiu el que ha rebut la pauta completa. En aquests dos grups cal tenir en compte que aquelles persones majors de 80 anys que siguin grans dependents estan incloses en el col·lectiu de gran dependència.

D’altra banda, el 93,9% de les persones que viuen en residències han rebut la primera dosi i el 90,9% també la segona. Així, el 90,9% ja ha rebut la pauta completa. Pel que fa als treballadors d’aquesta residència, el 78,2% ha rebut la primera dosi i el 73,8% la segona. Es considera però que el 74,8% té la pauta completa.

Entre el personal d’Atenció Primària i Hospitalària, el 80,8% ha rebut la primera dosi i el 73,3% la segona. El 75,2% tenen la pauta completa. Pel que fa a la resta de personal sanitari i sociosanitari, el 53,5% ha rebut la primera dosi i el 6,7% la segona, arribant a un 8,6% de pauta completa.

Per últim, el 59,6% dels treballadors essencials han rebut la primera dosi i el 0,8% la segona. En aquest cas cal tenir en compte que els treballadors essencials s’estan vacunant amb AstraZeneca i que el termini entre la primera i la segona dosi és molt més ampli que amb Pfizer o Moderna, vaccins que es fan servir en els primers col·lectius prioritzats. El total de treballadors essencials que han rebut tota la pauta és de l’1,8%.

El darrer grup prioritzar que va començar a vacunar-se va ser el de persones de 60 a 65 anys, entre els quals el 5,3% ja ha rebut la primera dosi i el 0,7% la segona. El 0,7% està vacunat amb la pauta completa.

El 9,3% de la població ha rebut una dosi

Si es té en compte la població diana de la vacuna actualment per edat, l’11% de la població catalana de més de 16 anys ha rebut una dosi de la vacuna contra la covid, mentre que els que han rebut les dues són el 6,1%. En total, el 6,2% dels ciutadans de més de 16 anys estan vacunats amb la pauta completa.

Si no es fa aquesta diferenciació d’edat, la població immunitzada a Catalunya és del 5,3%: el 9,3% ha rebut la primera dosi i el 5,1% també la segona.

Autor: