El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha declarat com a Béns Culturals d’Interès Local quatre edificis ferroviaris de l’estació de Móra la Nova a petició del Ple de l’Ajuntament de Móra la Nova. Es tracta de  la cotxera de carruatges, la lampareria, les oficines del dipòsit de locomotores i la vivenda del cap de dipòsit. Aquesta distinció permetrà accedir a subvencions per la seva rehabilitació i conservació.

“La catalogació és un pas més en la posada en valor en el conjunt patrimonial de l’estació de Móra la Nova, que és ric i ampli. Anem millorant aquesta protecció d’aquest patrimoni”, ha celebrat Jordi Sasplugas, director del Museu del Ferrocarril de Móra la Nova. Els quatre edificis daten del 1891 i són: la cotxera de carruatges, on es guardaven els vagons a la nit. I on ara el Museu del Ferrocarril hi guarda la locomotora Memé. La distinció d’aquests edificis com a Bé Cultural d’Interès Local permetrà accedir a subvencions per la seva rehabilitació i conservació.

 

 

Autor:

Periodista