Alcanar té ja un nou llibre sobre el passat històric del municipi. Alcanar, imatges de 3.000 anys d’Història és primer treball conjunt de l’artista Núria Prades i el graduat en Història Jordi Sancho que recull de forma breu l’evolució històrica del municipi, des del paleolític fins a l’època actual.

Feia temps que la Núria s’havia fixat l’objectiu d’aquest llibre. L’any 2018 va començar un intens treball de recerca històrica, a través de la bibliografia local i rescatant de la memòria les contalles dels seus iaios i pares, les velles imatges del poble, els costums, l’escola. Simultàniament va començar a fer els primers esbossos en els quals ha invertit més de 4.000 hores de treball.

La redacció dels textos la va confiar en Jordi Sancho Parra -graduat en Història per la URV i estudiant de màster d’investigació a la UB-, que des de fa anys combina els seus estudis amb la recerca i divulgació de la història local.

El resultat d’aquest treball conjunt és un llibre de 130 pàgines, de les quals, 120 són il·lustracions que recorren de manera rigorosa i entretinguda els tres mil anys d’història d’Alcanar: fets històrics, esdeveniments festius i culturals, personatges, vivències, records i sensacions. Les imatges i els textos es combinen de manera instructiva i amena, respectant les formes més genuïnes de la parla d’Alcanar, alhora que recuperen paraules pròpies del lèxic canareu.

Alcanar, imatges de 3000 anys d’Història és obra d’una gran bellesa artística i qualitat narrativa, adreçada a lectors de totes les edats, que té un gran valor pedagògic, que de ben segur es convertirà en una eina pedagògica de referència per al professorat i que pot servir de punt de partida de futurs treballs de recerca.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.