L’Aldea vol ser poble referent amb xarxes de carrils bici i vies verdes amb 9600 metres lineals de trams propis i 7614 metres lineals de trams compartits. Des de l’Ajuntament, s’està treballant per a què el municipi de l’Aldea, sigui un poble referent de xarxes de carrils bici i vies verdes. Per aquest motiu s’ha elaborat un Pla on es detalla, les actuacions ja realitzades, les que estan en execució i que entraran en servei a mig termini i les accions pensades per a posar en servei en un futur.

Actualment a l’Aldea hi ha 3.900 metres lineals en servei, 2.800 que entraran en els pròxims mesos i 2.900 metres lineals que entraran en un futur. A més també compta en 6.425 metres lineals de tram compartit de la via verda del tram del carrilet, del Consell Comarcal i altres 1.189 metres lineals que es posaran en servei al municipi en un futur.

Aquest Pla, també pretén connectar en diferents punts de vies verdes, com ara la via verda del Carrilet en direcció a Deltebre o la via verda en direcció als Lligallos, Camarles i L’Ampolla, seguint el traçat de l’antiga via de tren.

Xavier Royo, Alcalde de l’Aldea: “Hem dissenyat un pla, on es representa els graus d’execució d’implantació de les xarxes i carrils bici al municipi, prevenint futures connexions amb altres poblacions del Delta, pensem que aquest pla, servirà com a reclam turístic no estacional, en un futur no molt llunyà”. Amb la xarxa de carrils bici  a més de potenciar el cicloturisme  i turisme familiar els visitants tindran un atractiu afegit  per visitar  i poder descobrir  el Delta de L’Ebre, partint de L’Aldea.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.