El festival de música Jo no em quedo a casa Tarragona aposta per artistes locals com Joan Masdéu, Joan Rovira, Roba Estesa i Pepet i Marieta. El certamen se celebrarà el 25 i 26 de juny al Palau Firal i de Congressos de Tarragona en format acústic i amb l’aforament reduÏt al 50%. A partir del 19 de març, quan es complirà un any del primer concert en línia, es posaran a la venda una promoció exclusiva d’entrades. L’organització vol donar “vida” a la ciutat i ajudar a reactivar el sector cultural. A més, es destinarà el 15% de la recaptació al projecte de Promoció de l’Èxit Escolar de la Creu Roja. “Fa un any si ens diuen que faríem això, no m’ho hagués cregut; la gent té ganes de cultura“, ha afirmat el seu director David Torrent.

El festival Jo no em quedo a casa Tarragona va néixer el març de l’any passat arran del primer confinament per la pandèmia. Un grup de joves es va organitzar per crear el certamen –llavors Jo em quedo a casa- en línia a través d’Instagram. L’èxit de la iniciativa va permetre repetir l’experiència del primer cap de setmana fins al 17 de maig. Ara, un any després, el certamen ha fet un pas endavant i ha presentat aquest divendres la primera edició del festival que es farà en viu, però que també es podrà seguir en línia.

L’organització ha programat Joan Masdéu i Joan Rovira per al divendres 25 de juny, i Pepet i Marieta i Roba Estesa per al 26 de juny. El director del certamen ha destacat que el grup de música Roba Estesa actuarà per primera vegada en format acústic a Tarragona. De fet, totes les actuacions es faran en acústic i tindran una durada d’entre una hora i una hora i mitja. L’humorista tarragoní i cunitenc Guillem Estadell serà l’encarregat d’amenitzar les pauses entre els concerts.

“Divendres és per a un públic més familiar i dissabte per als més joves; pel fet de tenir tanta gent asseguda, hem hagut de reduir al màxim els grups i portar aquells que omplen places i carrers i que són productes tarragonins”, ha detallat Torrent per justificar l’aposta pels artistes locals. També ha destacat que per qüestions burocràtiques no ha estat possible organitzar el festival en un espai obert com és l’auditori del Camp de Mart.

Amb tot, Torrent ha assenyalat que el Palau Firal i de Congressos és un espai adequat perquè els permetrà garantir les mesures de seguretat. “És un festival autogestionat amb les entrades, per tant, és un gran avantatge fer-ho al Palau perquè no té els mateixos costos”, ha resumit.

Aforament del 50% i distàncies de seguretat

En la presentació del festival, la responsable de protocol i d’entrades, Esther Figueroa, ha explicat que s’adaptaran a les mesures i limitacions que hi hagi vigent al mes de juny. Tot i això, ha subratllat que els seients estaran separats per un metre de distància i que els assistents s’hauran d’asseure separats de la seva bombolla de convivència. A més, també ha indicat que hi haurà gels hidroalcohòlics i que no es permetrà l’entrada aquelles persones que tinguin una temperatura superior als 37 graus.

Pel que fa a l’aforament, estarà reduït a la meitat de la capacitat del recinte firal i es posaran a la venda 573 entrades. Les primeres 100 s’oferiran durant els primers 28 dies a partir del pròxim divendres. Es tracta d’una promoció exclusiva amb la possibilitat d’adquirir l’entrada amb marxandatge a un preu més econòmic. L’entrada d’un dia té un cost de 20 euros i l’abonament pels dos dies de 30 euros.

El 15 % de la recaptació de les entrades es destinarà a la Creu Roja

El festival destinarà el 15% de la recaptació de les entrades al projecte Promoció de l’Èxit Escolar de la Creu Roja de Tarragona. La seva coordinadora, Eva Cañete, ha explicat que l’objectiu de la iniciativa és donar suport educatiu, social i emocional a infants i adolescents amb necessitats socioeconòmiques. Actualment, atenen a més de 100 nens i nenes de la demarcació de Tarragona.

D’altra banda, si la normativa sanitària ho permet, també hi haurà un càtering a càrrec de Plat a Taula i de servei de barra, i es disposarà de pantalles per tal de poder veure la reproducció en línia de les actuacions mentre el públic fa un mos. En l’acte de presentació, hi ha actuat l’artista Maria Jacobs, que ha interpretat dues cançons. Preguntat pel futur del certamen, el seu director ha apuntat que en funció de l’èxit d’aquesta edició decidiran si té continuïtat.

Autor: