L’Ajuntament de la Ràpita demana a la ciutadania que presenti al·legacions al Plan para la Protección del Delta de l’Ebre, elaborat pel Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, el qual es troba en període de consulta pública fins al 5 d’abril del 2021.

El Plan para la Protección del Delta de l’Ebre tindrà greus afectacions al nostre territori i al nostre municipi. El pla no dona solucions a la problemàtica del Trabucador, la qual s’ha vist agreujada pels últims temporals que han desencadenat en conseqüències que afecten negativament en els àmbits econòmic, social i mediambiental. De la mateixa manera que amb el projecte del camí de guarda per protegir l’interior de la Badia dels Alfacs, en què el pla planteja retrocedir 200 metres la línia de delimitació de domini públic marítim terrestre ocupant gran quantitat dels terrenys i les propietats dels rapitencs i rapitenques.

L’Ajuntament de la Ràpita ha elaborat dos models d’al·legacions que posa a disposició de tota la ciutadania, un dels quals està destinat a tota la ciutadania en general que no estigui conforme amb les solucions que estableix el pla. I l’altre, a totes aquelles persones amb propietats afectades per les propostes establertes pel Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, exposa que “és el moment de què tothom presentem al·legacions al Plan para la Protección del Delta de l’Ebre que va en contra de la problemàtica del territori, perquè l’única solució no pot ser anar enrere i trencar amb la morfologia del Delta”. Caparrós afegeix que “hem d’unir esforços per demostrar que som molts els que no ens conformem amb el pla que han elaborat i no estem disposats a deixar perdre el nostre territori, casa nostra”.

A la pàgina web de l’Ajuntament de la Ràpita (larapita.cat) es poden descarregar els models d’al·legacions i el Plan para la Protección del Delta de l’Ebre. Les al·legacions es poden presentar, fins al dimecres 31 de març de 2021, de manera presencial a l’Ajuntament de la Ràpita, reservant cita prèvia a cutt.ly/xlWU8i9, o telemàticament al següent enllaç: cutt.ly/Dzl3FNj.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.