La pandèmia de la Covid-19 també ha afectat als ingressos de les AMPES, però, sobretot, a les de les escoles rurals. Perquè per culpa de la situació sanitària no han pogut realitzar cap de les activitats que organitzaven per a recaptar diners. L’Escola El Verger de Garcia n’és un exemple. Un centre que té una trentena d’alumnes i que forma part de la Zona Escolar Rural de la Ribera Nord. Els seus ingressos, en la seua majoria, provenien de les activitats que realitzaven, però a causa de la pandèmia, no s’han pogut celebrar.

“Per exemple, per Sant Jordi fem una parada, fem rifes per Nadal, fem coses que vam veure que l’any passat es veien estroncades, llavors no hem tingut cap ingrés”, assegura Judit Masip, presidenta de l’AMPA. L’AMPA i l’Ajuntament de Garcia han arribat a un acord i han signat un conveni per a solucionar la situació. “Amb les activitats que feien durant l’any demanaven una subvenció a l’ajuntament i se’ls hi donava. A causa de la pandèmia no se’ls ha pogut donar perquè no han fet  a termes. Per això, vam deicidir fer un conveni entre les dos parts per tal de donar aquesta subvenció com un pagament únic i així potenicar l’autonomia de l’associació”, ha afirmat Maria José Alcoverro, regidora d’Educació de Garcia.

 

Autor:

Periodista