Les obres de remodelació de l’avinguda Catalunya de l’Aldea començaran després de les vacances de Setmana Santa. Ho ha anunciat l’alcalde, Xavier Royo, al programa l’Ebre al Dia de Canal Terres de l’Ebre. Aquesta setmana adjudiquen els treballs que consistiran a urbanitzar el tram entre l’Ajuntament i les moreres, de tal forma que per primer cop quedaran units els barris de l’Estació i l’Hostal. Royo ha reivindicat la gestió econòmica del seu equip de Govern que els hi permet, segons defensa, una forta inversió en la via pública i mantenir les polítiques socials.

Després d’enderrocar l’antic pont del ferrocarril, ara l’ajuntament emprèn l’esperada reforma integral. El primer tram connectarà els dos barris de l’Aldea, l’Hostal i l’Estació. Un fet històric, ha destacat l’alcalde Xavier Royo: “Quan vam entrar al govern no hi havia una vorera, l’enllumenat era deficient i hi havia una inseguretat per als vianants. Ens va fer replantejar el projecte de dalt a baix i amb  una subvenció de la Diputació de Tarragona de fer en dos trams. Enguany se’n farà un i a parincipis del vinent un altre. Des de l’Ajuntament fins les moreres farem una gran avinguda amb arbres, voreres àmplies, carril bici, un enllumenat nou i modern. Quan s’acabarà hi haurà un abans i un després de la imatge del poble de l’Aldea”.

També s’està acabant el passeig de la Via. Un passeig arbrat de 700 metres. L’alcalde reivindica la gestió econòmica de l’Ajuntament, amb un pressupost que destina 972 mil euros a inversions malgrat haver perdut ingressos. “Ni pujarem els impostos ni endeutarem l’ajuntament i treballem amb els diners que som nosaltres capaços de generar durant l’any. Al final és saber amb què t’has de gastar els diners”. L’alcalde, de Junts per l’Aldea, ha lamentat la divisió entre Junts i el PDeCAT i assegura que a l’Aldea treballarà per una entesa entre les dos forces.

 

Periodista.