La Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l’Ebre està treballant en la renovació d’un tram del canal a l’altura de Vinallop. L’obra consisteix en substituir els antics dotze ulls del pont del barranc de Sant Antoni per quatre de més amplis. L’objectiu és evitar inundacions a la zona, ja que l’antiga infraestructura no tenia suficient capacitat d’absorció quan baixava molta aigua dels Ports. En l’antic pont els dotze ulls eren molt petits, i, en temps de pluges, s’embossaven ràpidament i impedien el pas de l’aigua provinent dels Ports fins al riu. Ara, en tindrà quatre, però molt més grans.

“És un lloc on desemboca el barranc de Sant Antoni i desemboca al riu que està a 200 metres. El canal passa per dalt i tenia un pont on hi havia dotze ulls molt petits, llavors quan venia la barrancada hi havia molts problemes d’empossaments. Ara aquell pont de dotze ulls ha passat a quatre, per tant s’ha multiplicat per tres la capacitat d’absorció la capacitat d’aigua que ve i creiem que no s’embossarà més”, assegura Manel Ferré, president de la Comunitat de Regants del Canal de la Dreta de l’Ebre.

Les obres podran acabar previsiblement a finsls de març. La propera actuació que preveuen fer des de la Comunitat General de Regants, és la millora de l’entrada del canal, a l’assut de Xerta, que actualment pateix moltes filtracions que n’esquerden la seva base. Els treballs han tingut un cost d’1,2 milions d’euros, finançats per l’Agència Catalana de l’Aigua.

 

Autor: