L’Alavés Gloriosas de la roquetera Emma Martín, va recuperar dimecres el liderat de la categoria en derrotar al Saragossa a domicili (0-2) de cara a l’última jornada de lliga que afrontaran amb la visita a la ciutat esportiva Joan Gamper, contra el Barça que definirà el títol d’aquesta primera fase de competició.

Les aragoneses depenien d’aquest resultat, per mirar d’entrar entre les quatre primeres posicions per disputar la fase d’ascens, que s’iniciarà l’últim cap de setmana del mes de març. La primera meitat va estar marcada pel respecte mutu i tan sols es van generar dos arribades clares a les àrees. Les blanc-i-blaves, on la jugadora ebrenca, va entrar a l’onze titular després de dos partits sense fer-ho, a mesura que avançaven els primers quaranta-cinc minuts es va trobar més còmode i es va fer amb la major possessió. Tot i així, no trobaven la profunditat necessària per generar accions de perill. La primera oportunitat del partit la va generar Nachula, amb un cop de cap des de dins l’àrea, que va aturar sense problemes Cris. La rèplica la donaven les vitorianes amb un servei de falta de Naima, sense problemes per a la portera.

A la represa el duel va arrencar com a la primera meitat, sense un dominador clar. Després d’una intecepció a la línia de mitjos es generava un contracop protaonitzat per Alba Aznar, que filtrava per Ane Miren que ficava la centrada per a que Chamorro afusellés al fons de la xarxa (55′). Li tocava arriscar a les aragoneses que mitjançant Anniele, Cara i Laura Martínez provaven sort davant les bones intervencions de Cris. Per la seua part, l’Alabés buscava el segon gol que encaminés el partit amb dos accions a pilota aturada que desbaratava la portera local i Sanadri veia com Elena, amb una gran estirada, evitava el 0-2. Fins que als 77′ i la sortida d’un córner en l’intent de refús de les jugadores locals, s’acabaven introduïnt la pilota dins la pròpia porteria dictant així la sentència.

Les vitorianes recuperen així el primer lloc a la taula després de perdre la condició de líder la setmana passada davant l’Osasuna (1-2) que es va convertir en el segon equip capaç de sumar a Ibaia.