La delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre està d’aniversari. El pròxim dissabte dia 6 farà 20 anys que s’aprovava el decret 79/2001 pel qual el territori passava a ser reconegut de facto com una unitat territorial pròpia. Tot i que a la pràctica suposava descentralitzar diferents departaments de l’administració, va ser una sorpresa per un territori immers en la lluita antitransvasista.

Canal Terres de l’Ebre ha preparat un programa especial de ‘El Mirador’, que comptarà amb la presència dels 5 Delegats del Govern que hi ha hagut aquests vint anys. Serà aquest divendres a partir de les nou i mitja de la nit.
Un programa que comptarà també amb l’entrevista a l’expresident de la Generalitat Artur Mar, que fa vint anys va signar, com a Conseller en Cap de Jordi Pujol, el decret 79/2001 pel qual es creava la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre.

L’expresident Artur Mas, que fa vint anys va signar, com a Conseller en Cap de Jordi Pujol, el decret 79/2001 pel qual es creava la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre. “Crear la delegació del Govern a les Terres de l’Ebre era una manera de fer entendre que els projectes i les decisions, moltes d’elles s’havien de prendre des de les mateixes Terres de l’Ebre. Era una manera d’apropar la Generalitat als ciutadans i de donar veus als territoris”, assegura Mas.

La Delegació del Govern va estrenar-se amb una seu al Palau Oliver de Boteller de Tortosa, on hi havia els Serveis Territorials de Cultura. Després es va construir el Palau Abària al carrer Montcada, i anys després es va fer la gran obra de transformació del nucli antic de Tortosa, l’actual seu de seus on es concentren ja la majoria de les prop de vint delegacions.

 

Periodista.