Sant Jaume d’Enveja aprova l’ordenança que regularà l’ús, seguretat i conservació de les platges i del litoral del municipi. La regulació aprovada a l’últim Ple ve motivada per l’increment de banyistes i de pescadors al municipi per tal garantir la seguretat de tothom i la conservació dels espais naturals.

Les ordenances contemplen la definició i senyalització d’una zona de pesca de 800 metres de llargada on a l’estiu tindrà preferència la pesca sobre l’activitat banyista les 24 hores del dia, quedant prohibida la pesca recreativa en horari diürn a la resta de platges del municipi.

Es definirà també una zona com a platja naturista de 1880 metres de llargada a la platja del Serrallo. També s’habilitarà i senyalitzarà una zona de platja de 200 metres de llargada destinada als gossos.

L’ordenança també regularà els drets i els deures de les persones usuàries, l’ocupació amb guinguetes, tendals, ombrel·les, estacionament de vehicles, el desenvolupament d’activitats culturals i esportives, i les emissions sonores i lumíniques, així com l’obligació de recollir i emportar-se els residus, respectar la vegetació dunar i la prohibició de l’acampada.

L’ordenança aprovada per unanimitat en el passat ple ara serà sotmesa a informació pública durant 30 dies perquè es puguin presentar al·legacions.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.