El president de l’EMD de Jesús, Víctor Ferrando, veu inviable ara per ara que el poble pugui segregar-se de Tortosa i esdevenir un municipi independent. Ferrando diu que la llei no ho permet, tot i que assegura que Jesús aspira al màxim nivell d’autogovern i que pels jesusencs ser un municipi independent seria la cirereta del pastís. Ferrando ha valorat també la primera fira de l’oli en format virtual que s’acaba aquest dilluns.

“Fruit de l’última modificació que es va fer no es poden constituir ni noves EMD, però evidentment que crec que tots els pobles aspirem a l’autogovern, a tots els nivells. La gent de Jesús ens sentim molt jesusencs i el fet de poder dir que som un municipi seria la cirereta del pastís per dir que som jesusencs, però a dia d’avui això és impossible i mentrestant l’EMD és una bona eina”, assegura Ferrando.

L’alcalde s’ha mostrat satisfet amb el nou conveni amb l’Ajuntament de Tortosa, que permet elevar la despesa corrent de l’EMD i disposar d’un tècnic municipal d’urbanisme.

Aquest dilluns acaba la 26a Fira de l’Oli de Jesús, adaptada a format virtual a causa de la pandèmia. Ferrando creu que s’havia de celebrar igualment per donar suport als sectors que estan patint la crisi. “Teníem molt clar que havíem de tirar endavant la fira fos com fos. Evidentment per estar un any més al costat de la pagesia i enguany en més motiu al costat del sector de la restauració, un dels més castigats per la pandèmia. La pàgina ha permés cobrir este objectiu”, afirma l’alcalde-president.

Entre les actuacions més destacades d’aquest mandat, l’equip de govern preveu arranjar l’entorn del nou poliesportiu i la segona planta de l’edifici de la immaculada. I esperen també que la Generalitat comenci les obres de la rotonda d’entrada des de la carretera C-12.

 

Periodista.