Els centres comercials de Catalunya denuncien que porten 153 dies tancats des de l’inici de la pandèmia de covid-19 –més del 50% dels dies hàbils- i que acumulen pèrdues del 60% de la facturació anual. “Es produeix un greuge comparatiu amb els altres formats de comerç, ja que els centres comercials porten tancats dos mesos més que les grans superfícies i tres més que la resta del comerç, essent un cas únic a Europa“, ha criticat aquest dilluns l’Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials (AECC), que reclama una “reobertura immediata” dels 51 centres i parcs comercials catalans. De fet, el sector alerta que si el tancament es continua allargant indefinidament es posarà en risc més de 15.000 llocs de treball a Catalunya.

“La millor ajuda seria poder aixecar la persiana”

Considerem que la mesura de tancament és injusta i arbitrària“, han afirmat des de l’AECC, que apunta que el 85% de les botigues són petits comerços i franquícies. L’Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials recorda que són “espais segurs i confiables” i que, fins i tot, compleixen amb excés les recomanacions higièniques i sanitàries dictades per les autoritats. “S’han establert importants controls d’accés i aforament, així com mesures de neteja i renovació de l’aire, a banda de l’increment de la vigilància“, ha enumerat l’AECC. “Estem en un moment crític per evitar una catàstrofe ja que el dany econòmic i patrimonial que s’està causant al sector podria portar a una destrucció total del teixit comercial de Catalunya“, ha alertat Eduardo Ceballos, president de l’AECC.

La situació està a punt de ser dramàtica i hauríem de poder treballar ja“, ha insistit Ceballos, que agraeix qualsevol ajuda econòmica de la Generalitat “però la millor ajuda seria poder reobrir, és urgent i prioritari aixecar la persiana“.

Autor: