L’Alzira del tivissà Carles Saladié, amb el cap posat a la promoció de descens, afronta aquest cap de setmana el darrer partit de la primera fase de la lliga a la pista del Bisontes Castelló en el derbi valencià. És un partit clau per als castellonencs que s’hi juguen les opcions d’entrar dintre la fase d’ascens i els alzirans miraran de posar pals a les rodes cercant un resultat positiu de cara a la segona fase on es jugaràn la continuïtat a la categoria de plata del futbol sala estatal.

El conjunt local necessita la victòria imperiosament i esperar la resta de resultats dels equips amb qui es juga les possibilitats d’optar a entrar a la lligueta d’ascens. La disputen els quatre primers classificats i abans de la darrera jornada del campionat el conjunt castellonenc és cinquè classificat amb 20 punts, a tan sols dos de distància del Full Energia Zaragoza. El tercer en discòrdia és l’Atlético Mengíbar que té els mateixos punts que el Castelló i hauria d’esperar que punxessin tots dos conjunts. Necessiten els tres punts davant els de la Ribera Alta i esperar que els saragossans perdin al camp del Barça B.

En el duel de la primera volta al Palau d’Esports d’Alzira la victòria va caure de banda dels castellonencs que es van imposar per 3 a 6. En tota la lliga han perdut només tres compromisos: un fora de casa en el partit inagural a la pista de l’Ejido (5-3) i els altres dos partits els ha cedit a casa precísament contra els equips amb qui es juga la possibilitat d’optar a la fase d’ascens el Full Energia Zaragoza (4-7) i davant l’Atlético Mengíbar (2-5). Per contra l’Alzira FS tan sols ha aconseguit aquesta temporada una victòria com a visitant a la pista del Manzanares (0-1) i un empat al camp del Pozo de Múrcia (2-2).

El partit s’iniciarà diumenge a partir de les 13 hores al Ciutat de Castelló, amb horari unificat per tots els compromisos d’aquesta jornada, i podrà ser seguit en directe per LaLigaSportsTV i la web de la LNFS.