A Tortosa, més d’un centenar de persones s’han manifestat pels carrers de la capital del Baix Ebre en protesta per l’empresonament del raper Pablo Hasél. La concentració ha començat a la plaça Barcelona, on han instal·lat una guillotina amb els caps del rei Felip VI, el rei emèrit Joan Carles I i el jutge del Tribunal Suprem Manuel Marchena. L’acció ha seguit amb una cremada de fotos del monarca per just després, derivar en una manifestació improvisada. La marxa ha discorregut pels carrers de Tortosa, obrint-se pas al trànsit davant la falta d’efectius de policia fins a la comissaria de Mossos d’Esquadra de Tortosa, on han seguit protestant per la detenció efectuada al matí a la rectoria de la Universitat de Lleida.

En tot moment, els manifestants han llançat crits contra la justícia, la policia i l’Estat espanyol, i favor de la llibertat d’expressió i l’alliberament del raper. Cal subratllar que no s’ha produït cap moment de tensió entre manifestants i policies, que han vigilat la protestat fins que finalment s’ha dissolt abans de les nou del vespre.

Periodista.