L’Organització Mundial de la Salut ha recomanat l’ús de la vacuna d’Oxford-AstraZeneca contra la covid-19 als majors de 18 anys, inclosa la gent gran. “Les dades indiquen que és probable que la vacuna sigui eficaç entre la gent gran“, afirma l’organització després d’avaluar els estudis clínics. Malgrat que la mostra dels majors de 65 anys als assajos és petita, els científics de l’OMS asseguren que la protecció de la vacuna “no pot ser molt diferent” que en l’altre grup d’edat. D’altra banda, l’OMS ha recomanat l’ús d’aquest vaccí als països on estigui estesa la variant sud-africana de la covid-19 perquè manté l’eficàcia per prevenir casos greus.

Pel que fa a l’administració de la vacuna d’Oxford, l’OMS creu que és millor aplicar la segona dosi entre 8 i 12 setmanes després de la primera. Si bé l’interval possible és d’entre 4 i 12 setmanes, els experts han vist que la segona és més efectiva si s’aplica més tard.

Ús entre la gent gran

L’Agència Europea del Medicament també va recomanar l’ús de la vacuna d’Oxford-AstraZeneca entre els majors de 55 anys, però gran part dels països de la UE han optat per no utilitzar-la de moment entre els més grans. És el cas d’Espanya, Alemanya o França.

Autor: