Una de les persones més conegudes de Santa Bàrbara, el planer Joaquim Jaume Roé Arasa, ha mort a primera hora del matí d’aquest dimarts 9 de febrer, afectat per una greu malaltia que arrossegava de feia anys a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Jaume Roé, conegut amb el sobrenom familiar de “el Maravillo”, tenia 66 anys i tot just aquest diumenge vinent, dia de Sant Valentí, en complia seixanta-set.

La mort ha creat commoció entre la població de Santa Bàrbara, ja que es tracta d’un pagés productor de renom, que era el president d’Agrícola del Camp, la cooperativa d’oli de Santa Bàrbara, una de les més grans en producció a Catalunya, així com el president de Montebre, la cooperativa de segon grau que comercialitza l’oli de les cooperatives de Santa Bàrbara, La Sénia i Freginals.

Jaume Roé era també, des de ja fa uns anys, el president de la Denominació d’Origen d’Oli d’Oliva Verge Extra del Baix Ebre i Montsià, i l’organitzador de la trobada que es va fer a Tortosa entre les cinc DO d’oli verge extra de tot Catalunya, amb un notable èxit de projecció. Pertanyia a l’equip directiu del sector oleícola des de fa més de vint anys, i els últims tretze com el president que va obrir una nova etapa, potenciant la producció d’oli de qualitat a la recerca de nous mercats.

Persona de caràcter afable, també va ser president de l’Associació de Veterans del municipi de Santa Bàrbara durant diverses temporades, i gràcies a la seua aposta pel món de l’esport la popular marca Grusco ha estat espònsor de molts equips locals, entre esll el Club de Futbol Santa Bàrbara. Música autodicacta, de jove va formar part com a bateria del conjunt E1J4.

L’enterrament serà avui dimarts a les 18h a l’esglèsia parroquial de Santa Bàrbara.

Autor: