No van arrencar massa bé les coses per al Base Oviedo del tortosí Toni Malla, que va cedir la segona derrota del campionat en l’arrancada de la segona volta del campionat de lliga a la primera divisió nacional de handbol masculí, davant un rival directe en la lluita per la promoció d’ascens com és el tercer classificat Balonmano Soria (22-26). A més, cedeixen el factor del coeficient particular en cas d’empat a punts a final de lliga, després que al partit de la primera volta del campionat van imposar-se per 23 a 26 i en la tornada els sorians s’imposaven per quatre gols de diferiència.

El partit va arrencar amb gran igualtat sobre el terreny de joc, amb un duel de poder a poder entre dos equips que eren sabedors de la importància dels punts en joc. Una primera meitat disputadíssima se saldava amb un avantatge mínim per als locals, que van arribar a tenir rendes de fins a tres gols, que van veure com s’esfumaven en el tram final del primer temps.

A la sortida dels vestidors, una fase on l’Oviedo va acusar estar espès en defensa i amb errades en atac, va encaixar un parcial de 1-5 a favor dels sorians. Els deu primers minuts van sentar com un gerro d’aigua freda per als deixebles de Malla que es van desdibuixar per complert. Els asturians no van aconseguir sobreposar-se i van anar a rebuf la resta del partit. Els visitants van distanciar-se fins als vuit gols de distància. L’Oviedo, en un sprint final, va tractar d’acostar-se a l’electrònic però no obstant no van poder salvar el golaverage particular.

Toni Malla reconeixia que “era un partit difícil, no definitiu, però de guanyar, haguéssim fet un pas molt fort cap al nostre objectiu, estar en la fase d’ascens. Això és esport. Hem fet una primera part regular i hem estat per damunt en el marcador. En la segona meitat, ells han ajustat i nosaltres hem començat a fer un joc individual, hem estat fallones, no hem estat sòlids en defensa. Hem anat a contra corrent i ens costa molt remuntar els partits quan anem per sota”. Per al tècnic tortosí “el rival ha estat superior” i té clar que “hem d’aprendre d’aquestes situacions. El que té de bo l’esport és que la setmana que ve hem d’anar a Tarazona a morir”. “Hem entrat freds, hem tingut tres situacions clares de llançament i ells han estat efectius. Aquest parcial que ens han fet ha estat com una bufetada. No hem sabut reaccionar”.

Després de cedir la segona derrota a casa de tota la temporada Malla destacava que “Seguim líders. Estem empatats amb Avilesina. Cal agarrar-se al lideratge, continuar guanyant partits i continuar amb aquesta dinàmica. Tothom té dret a tenir un mal partit sempre que s’aprengui d’això. La setmana que ve anirem amb tot a portar dos punts molt necessaris”, sentenciava.