Parada durant més de 40 anys, la primera màquina de cacau de Catalunya es podrà tornar a engegar. Una obra d’enginyeria del segle passat que han reconstruït els alumnes de l’institut de l’Ebre. Tot un repte que forma part del pla InnovaFP que permet als alumnes dels centres de formació professionals treballar en casos pràctics amb empreses del territori.

La posada en marxa de la primera màquina de cacau de Catalunya forma part del plan Innova FP que promou la col·laboració d’empreses i centres de formació professional per treballar en projectes d’innovació i transferència de coneixement. Tot un repte per als alumnes que per primer cop han hagut de posar en pràctica tots els seus coneixements en un cas pràctic i real.

De fet, l’Institut de l’Ebre té altres projectes amb el pla Innova FP relacionats amb el projecte Emma i amb la Unitat Politècnica de Catalunya on fabriquen parts d’una moto dissenyada per la universitat perquè competeixi a MotorLand.

Autor: