Per fi podrà retornar a la competició el Club Handbol Amposta, que no ha pogut competir des de la derrota (19-26) en el partit recuperat de la tercera jornada del campionat davant l’Elda, precísament el proper rival a la lliga de les ampostines.

Després de deu dies en quarentena pel confinament que va haver de complir el conjunt del Montsià i el propi tècnic Mateu Castellà i la setmana passada quan el Mislata patia casos de Covid-19, tot just un mes i deu dies més tard, podràn competir si no hi ha res de nou en les darreres hores que ho impedisca. Encara no s’han estrenat l’any 2021, des del retorn de la lliga.

Mateu Castellà espera que l’aportació de Mariangeles de Uriarte i Zoe Turmes i la recuperació de jugadores que patien molèsties físiques com Gemma Gálvez i Judit Tortajada entre altres, puguen donar consistència al joc de l’equip per mirar de revertir la situació que les ha portat a la cua de la classificació, amb només 4 punts. Tot i així, es troben a un sola victòria de les places de salvació que marca l’Associació Lleidatana (rival que han de rebre a casa aquesta segona volta).

Aquesta aturada forçada li ha permés al conjunt ampostí treballar per a acoplar a les jugadores sudamericanes dins la dinàmica de l’equip, ja que han tingut pràcticament un mes treballant amb les seues noves companyes. Les jugadores arriben des del Lanzarote Zonzamas, que acusava problemes econòmics, tot i liderar el conjunt canari la lliga de la mateixa categoria de l’Amposta-Lagrama. Mariangeles, de 28 anys d’edat, es tracta d’una jugadora experimentada i que habitualment ocupa la posició de pivot. Per la seva part la jove lateral esquerrana Zoe Turmes, de tan sols 20 anys, arriba amb la vitola de ser guanyadora amb l’Argentina de dos medalles d’or i una de bronze al Mundial, tot i la seua curta edat, i arriba al club ampostí procedent de l’Handball Mariano Acosta de Buenos Aires.

Qui no hi seran a disposició del tècnic seran són Paula Ripoll, que es recupera de l’operació de lligaments creuats i menisc, que la tindrà apartada de les pistes fins la temporada vinent així com la jove costa-riquenya Alexandra Rodríguez ,que no va arribar a debutar amb el conjunt ampostí.

Rival complicat

L’Elda arriba a n’aquest partit reforçat per l’empat que va poder esgarrapar a la pista del líder aquesta mateixa setmana (26-26) i que li permetia encadenar cinc partits consecutius invicte. Un d’ells el que guanyaven al pavelló municipal d’Amposta on finalment s’imposaven de forma clara per set gols de diferència amb el 19 a 26 tot i que serà un partit de ben segur que diferent i on Mateu Castellà té dipositades moltes esperances per revertir la mala dinàmica per la qual atravessa el conjunt ampostí que encadena set derrotes de forma consecutiva.

El partit s’iniciarà a partir de les sis de la tarda al pavelló Ciutat de Elda-Florentino Ibañez amb arbitratge dels germans Alberto i Francisco Cost.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.