L’Ajuntament d’Ulldecona ha aprovat aquest dilluns en sessió plenària el pressupost per a l’exercici 2021, que ascendeix a 8.799.250 euros i aposta per la reactivació econòmica, les polítiques d’ocupació, cohesió social i suport a les famílies, i el manteniment de l’espai públic.

En un context marcat per la pandèmia de la covid-19 i la crisi econòmica que provoca, el pressupost no augmenta els imposts municipals, incrementa les ajudes socials, és auster en la despesa i contempla inversions enfocades a millorar l’entorn i els serveis bàsics al municipi.

El cost dels serveis públics que contempla el pressupost és 5.291.250 €, dels quals la partida més elevada és la d’administració general amb 1.028.000 €, seguida de la que correpon a la Policia Local amb 626.500 €, la que fa referència a la recollida d’escombraries i neteja viària amb 484.500 euros i la Brigada Municipal amb 346.000 €. Destaca també la partida d’Educació amb un total de 171.000 euros (manteniment escoles, escola de música, menjador escolar i pla educatiu d’entorn entre altres). Es contempla també 1 milió d’euros tant d’ingressos com de despeses destinats a la gestió de la residència municipal de persones grans, per poder iniciar la reversió del servei aprovada pel ple fa quasi dos anys.

Pel que fa a les inversions directes, el pressupost contempla un total d’1.787.000 € i destaquen aquestes partides: arranjament de carrers (200.000 €), millora de l’enllumenat (300.000 €), rehabilitació de Castell (300.000 €), arranjament de camins (306.000 €) i l’adquisició d’immobles (300.000 €).

I, finalment en inversió, una partida de reposició a l’escola, de 140.000 euros, que inclou la partida de cobriment de la pista poliesportiva del recinte guanyadora del procés dels pressupostos participatius, més la construcció d’una nova tanca perimetral, subvencionada per la Diputació de Tarragona.

Els números van ser aprovats amb els 7 vots a favor del govern municipal (Socialistes Ulldecona) i 6 vots en contra dels grups de l’oposició (Fem Poble, ERC, Junts per Ulldecona i PP).

Segons explica l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, “és evident que el present pressupost ve condicionat per les conseqüències de la pandèmia sanitària de la covid-19 i la crisi social i econòmica que aquesta porta associada”. Així, explica que “els serveis que els ajuntaments estem assumint a compte d’altres administracions, bàsicament de la Generalitat, són molts i diversos (polítiques socials, habitatge, desenvolupament econòmic). A banda, a l’augment de costos dels serveis que ens són propis, li hem de sumar la pèrdua d’ingressos per la suspensió de recaptació o moratòries”. Per aquest motiu, reclama “que s’estableixen de manera urgent mecanismes compensatoris i recursos extraordinaris dirigits als ajuntaments i també als sectors que més estan patint la crisi”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.