Unió de Pagesos es va reunir per segon cop el passat dia 22 de gener amb representants de les DOP Garrigues, DOP Siurana, DOP Terra Alta i DOP Baix Ebre i Montsià per tal de fer front comú davant el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) en les reclamacions per les destrosses causades per la tempesta Filomena en el sector de l’olivera. Unes destrosses concentrades principalment a les comarques de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Priorat, les Garrigues, l’Urgell alguns municipis de la Segarra, del Segrià i del Baix Ebre. Aquesta va ser la segona trobada entre sindicat i denominacions d’origen després de la que van mantenir el dia 15 de gener.

La trobada es va fer després de deixar passar uns dies prudencials des de la tempesta, per tal que els productors poguessin accedir a les seves finques, comprovar el volum real dels danys i descartar la possibilitat de gelades que poguessin incrementar el greuge. Arran de la trobada, sindicat i denominacions d’origen van acordar fer arribar una carta conjunta al DARP sol·licitant amb caràcter d’urgència la convocatòria de Taula Sectorial de l’Oli amb els danys del Filomena com a punt únic a l’ordre del dia.

Així mateix, el proper dia 27 de gener Unió de Pagesos celebrarà via ZOOM una reunió amb afectats amb la voluntat de poder recollir les diferents casuístiques d’afectació del temporal Filomena, i escoltar les seves demandes i començar a treballar plegats en totes aquelles mesures que necessita el sector.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.