La CUP reclama al Govern les màximes mesures de seguretat perquè els ciutadans i ciutadanes puguin votar amb garanties sanitàries el pròxim 14 de febrer. La cap de llista per Tarragona, Laia Estrada, creu que una molt baixada participació seria dolent i responsabilitza a l’interès electoral del PSC i a la mala gestió del govern català que la data dels comicis, finalment sigui el 14-F.

La cap de llista de la CUP a Tarragona considera que seria nefast per la salut democràtica del país una participació baixa, com el 30% registrat a les presidencials de Portugal, com a conseqüència de celebrar les eleccions en plena tercera onada de la pandèmia. Laia Estrada fa responsable tant a la Moncloa com al govern català i demana a la Generalitat les màximes mesures de seguretat pel 14 de febrer.

“Es evident que aquestes eleccions no s’ajornen per un interès partidista i electoralista del PSOE, la qual cosa és una autèntica temeritat” afrima Laia Estrada. Tot i això, la cap de llista de la CUP a Tarragona creu que l’aparell judicial i el PSOE no són els únics responsables, ja que també responsabilitzen al govern de la Generalitat per una “gestió nefasta” de la pandèmia.

En clau local, la CUP reclama aturar la tramitació dels nous parcs eòlics fins que no hi hagi una planificació que els distribueixi arreu del territori. De fet, va ser l’únic partit que va votar la passada legislatura en contra del decret d’emergència climàtica que facilitava els tràmits a les elèctriques. “Aquesta idea d’apostar per les renovables amb grans parcs que trinxen i hipotequen el nostre territori és donar continuïtat desarrollista que nosaltres volem impugnar” afirma Estrada. Des de la CUP creuen els projectes eòlics s’han d’aturar mentre que no es faci una planificació urgent.

La CUP aposta per encetar a la pròxima legislatura un cicle de mobilitzacions socials que condueixi a un nou embat a l’Estat, com el que va tenir lloc al 2017. “A partir de l’1 d’octubre veiem un retrocés sense aturador i nosaltres entenem que s’ha d’engegar un nou cicle ara que tenim una conjunció de crisi sanitària, crisi democràtica, crisi econòmica i una crisi d’emergència climàtica necessitem engegar un nou cicle de mobilitzacions que posi en el centre la millora de la qualitat de vida de la població i que això va de la mà de mesures socials i el nostre procés d’alliberament nacional” sentència Laia Estrada.

Periodista.