Jornada rodona per als interessos del CV Roquetes. S’han situat com a nous líders (tot i no fer un partit excessivament fluïds) aprofitant la primera derrota de la temporada del CN Sabadell que va caure contra el Barça ‘B’ que se situa tercer després de la derrota contra tot pronòstic del Sant Martí a casa contra el Volei Manresa (2-3) proper rival dels de Roquetes.

Tot i estar espessos, l’Aula no va ser rival per a un Roquetes que camina amb pas ferm cap a la promoció d’ascens. El conjunt barceloní sorprenia d’entrada i després del primer punt del partit amb un blocatge perfecte d’Héctor a la xarxa (que suposava el 1-0 per als del Baix Ebre) se situaven amb un parcial de 3 a 7. A mesura que passaven els minuts es posicionaven millor en el joc defensiu i trobaven els bloquejos que tants punts els han fet guanyar aquesta temporada. De mica en mica la reacció roquetera situava les coses on s’esperaven i tot i els dos temps morts que sol·licitava el tècnic visitant, Valeriano Ruiz, no trencava la dinàmica en la que entrava el primer set arribant a situar-se amb un 21 a 15, màxim avantatge durant la primera mànega. Una reacció agònica dels visitants els permetia retallar fins als tres punts de desavantatge (23-20) que trencava Fernando amb una esmatxada contundent pel carril dret, que els donava quatre pilotes per a tancar el set. A la primera en van tenir prou i una rematada potent d’Héctor, aquest cop des del carril esquerre, no la podien tancar en el bloqueig i s’asseguraven el primer punt del partit amb el 25-20 després de vint-i-sis minuts de joc.

El segon període semblava un ‘déjà vu’ de la primera mànega. El primer punt tornava a caure de part dels locals quan Fede sorprenia amb una rematada ràpida que sorprenia als visitants. A partir d’allí, les imprecisions per part dels roquetencs, permetien entrar al partit als visitants que se situaven amb el 4 a 7 al marcador. Màxim avantatge del qual gaudirien durant el segon set. La maquinaria local va començar a funcionar com un rellotge suís i aconseguien un contundent mini-parcial de 7-1 (11-8) que obligava al tècnic visitant a sol·licitar un temps mort per intentar trencar la ratxa del joc local en aquesta fase del partit. No obstant, no podien trencar el ritme del joc dels d’Agustín Rodríguez que se situaven amb un +9 amb el 21-12. Era qüestió de temps, que caigués el 2-0. Un error en el servei li donava vuit pilotes per a tancar el set als del Baix Ebre (24-16). Arran d’un bon servei d’Aleix, que no recepcionaven bé els jugadors de l’Aula, en l’intent desesperat de tornar la pilota al camp contrari un atent Ferran posava les mans i tancava el set rebotant-li la pilota a sobre d’un rival, que no tenia capacitat de reacció i no podia salva el vint-i-cinquè punt local. En vint minuts que va durar el segon set, en tenia prou per encarrilar la que seria la dotzena victòria de la temporada.

El tercer set es va resoldre per la via ràpida. En disset minuts en van tenir prou per tancar el partit amb solvència. A diferiència dels altres sets, el primer punt va ser per als visitants. Una sacada de Fede, que van controlar bé els visitants, acabava amb la rematada que no tancava bé el bloqueig local format per Ferran i Fernando. A partir d’aquí van anar caent els punts de part roquetera fins situar-se amb un 8-3, moment en que sol·licitaven el primer temps mort visitant. Tot i això seguien apretant els roquetencs, que van trobar en el tercer set els moments de màxima fluïdesa en el joc, i ampliaven fins al 13-6 obligant a demanar el segon temps mort per mirar de revertir la dinàmica en la qual havia entrat el partit. El domini local era aclaparador, davant un oponent que veia com la inèrcia del joc els feia perdre tota esperança d’intentar la remuntada. Una bona sacada d’Héctor, que en l’intent de recepció tocava al sostre, deixava el partit vist per sentència amb el 24-10. 14 pilotes de set disposaven els ebrencs. A la primera oportunitat no ho podien consumar, amb el servei d’Héctor que es perdia fora directament. Va ser a la segona oportunitat quan van tancar el partit, arran d’una errada en el servei visitant que s’estavellava a la xarxa i deixava el 25-11 definitiu.

La setmana vinent els roquetencs es desplacen a la pista del Volei Manresa, que va sorprendre de forma inesperada al Sant Martí a la seua pista (2-3). Serà un partit clau abans d’afrontar dos compromisos seguits que poden decidir la sort del Volei Roquetes per assegurar-se la presència a la fase de promoció d’ascens a Superlliga 2: Sant Martí i Barça ‘B’.