El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha enviat aquest dijous una carta al Ministeri per a la Transició Ecològica on oficialitza l’oferiment de col·laborar i aportar recursos en les obres d’emergència al delta de l’Ebre. El conseller Damià Calvet ha assegurat que l’oferiment no suposa una renuncia a crear la comissió mixta que també clama la Taula de Consens i/o convenis per compartir i consensuar les actuacions a mitjà i llarg termini. “I hem insistit i no ha arribat i és davant aquest no arribar-hi i el pas del Filomena que diem de col·laborar en l’emergència que estiguin planificant ara. La formació de la comissió mixta permetrà que tot això sigui estructural”, ha defensat Calvet.

Calvet ha reiterat que el Departament està disposat a invertir tants recursos com el govern espanyol per reforçar les actuacions urgents però segueix exigint en participar en els instruments de decisions. Territori també portarà a projecte, amb ajuda de la Taula de Consens, les actuacions que es puguin fer per executar la partida dels 6 milions d’euros dins dels àmbits competencials de la Generalitat al Delta.

Autor: