Espectacular manera de treure’s ‘l’espina’ que tenien clavada després de caure en el partit del debut a la lliga de LEB Plata del conjunt blaugrana davant el Gran Canària (85-86) en un partit clarament marcat pels parcials al segon i quart quarts que van ficar planer el camí per al conjunt barcelonista per imposar-se de forma contundent dvant el conjunt canari al que derrotaven per gairebé 30 punts de diferència (54-80).

El duel entre filials va arrencar molt igualat des de l’inici, alternant-se al marcador fins a la recta final dels primers deu minuts quan els blaugrana s’imposaven per una mínima renda de tres punts (21-24). Es va començar a trencar el partit a partir dels segons deu minuts quan els de Mateo Rubio van rectificar en defensa i en atac van seguir inspirats anotant dinou punts més per tan sols deu que van concedir al seu rival, marxant als vestidors al descans amb el marcador clarament decantat amb un +12 (31-43). A la represa, intentaven els canaris donar rèplica de nou i tancaven el tercer parcial amb un empat a tretze punts, que malgrat tot no els permetia eixugar la diferència al marcador. Iniciats els darrers deu minuts la superioritat dels catalans es va deixar notar amb una selecció de tir que delmava cada cop més davant un conjunt de las Palmas entregat com bé diu el resultat definitiu després d’un contundent parcial de 10 a 24 on van doblar al Gran Canaria en el marcador establint el definitiu 54-80. En aquesta ocasió els blaugranes no van necessitar del talent de Didac Cuevas (màxim anotador de la temporada) ni del tortosí Sorolla (segon màxim realitzador de l’equip). Entre ells dos tan sols van aconseguir 7 punts (4 punts va anotar amb dos cistelles de dos punts de cinc intents del jugador tortosí), però ho van suplir amb la gran actuació de Júnior (19 punts) i d’un Brancou cada vegada més assentat en la categoria (14 punts).

Els perseguidors van sofrir més, però també van aconseguir seguir el seu deixant. L’Hestia Menorca va controlar la seva visita a Navarra, però l’embranzida d’Iñaki Narros i Adrián García va estrènyer el marcador fins als últims segons (70-74). Una cosa semblant li va ocórrer a l’Albacete Basket, que guanyava de 20 a l’inici de l’últim quart (54-74) i va veure com l’Hospitalet es posava a dos (72-74) amb un parcial de 18-0 per als catalans. Al final, una cistella de Nakidjim i dos tirs lliures de Bouzan van impedir la remuntada local.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.