Amb la seguretat d’haver-se assegurat la seva participació a la final de la Lliga EBA davant el conjunt guipuscoà del Juaristi, que es disputarà el proper 30 de gener, el Barça B del tortosí Jaume Sorolla afronta l’inici de la segona volta del campionat amb la clara intenció d’assegurar-se una de les dues primeres places que donen lloc a disputar la fase d’ascens a la LEB or (2a divisió del bàsquet estatal).

Després de la darrera jornada del campionat, la que tancava la primera volta del campionat, els blaugrana desfeien l’empat el triple empat a punts al capdamunt de la taula al seu favor, després de les inesperades ensopegades de l’Hestia Menorca a Benicarló i el Prat a la pista precísament del filial gran canari (proper rival dels culers a la lliga).

Amb els deures fets, afronten el segon tram de lliga davant el rival que els va aconseguir vèncer en la jornada inaugural (85-86), el Gran Canària ‘B’, que es vol enganxar a la lluita per les primeres posicions tenint en compte que té tres partits pendents de recuperar (l’Hospitalet de la jornada 4 que recuperaran el proper dimecres dia 27 a les 20 hores del vespre; el de la jornada 10 a Múrcia davant l’Hozono Global previst per recuperar-se el diumenge 31 a les 18 hores de la tarda i el de l’onzena jornada davant la visita del Ventero que està previst per aquest dimecres dia 20 a partir de les 20.30 hores del vespre). En funció dels resultats es podria reenganxar a la zona capdavantera, tenint en compte que la situació a la taula classificatòria (és avantpenúltim amb 15 punts) no és real.

El pívot tortosí Sorolla i els seus companys afronten aquest partit amb cert gust de revenja donat que els canaris van ser el primer que els va aconseguir derrotar. A partir d’allí, el conjunt de Mateo Rubio encadenaven una ratxa immaculada d’onze victòries i una derrota en els dotze compromisos posteriors (tan sols ha estat capaç de derrotar-los el Pardinyes per 66-71). Jaume Sorolla és un dels jugadors més destacats del conjunt barcelonista sent el segon jugador amb més minuts disputats (286 minuts en tretze partits) i sent el segon jugador més valorat amb 151 punts acumulats per darrera del seu company Didac Cuevas (164).

El partit arrancarà dissabte a partir de les 18 hores de la tarda al pavelló insular Vega de San José amb arbitratge de Mikel Wiot i José Maria Arresa.