Seat i Grup Volkswagen destinaran un milió d’euros a un projecte de restauració i preservació de la biodiversitat al delta de l’Ebre per reparar els desperfectes causats per la borrasca ‘Glòria’ a principis de 2020. La inversió se centrarà en la restauració de la Reserva Ornitològica de Riet Vell i de les zones costaneres més afectades per la pujada del nivell de la mar.

El projecte de restauració de SEAT i el Grup Volkswagen ajudarà a millorar l’estat de conservació dels hàbitats naturals costaners i activarà projectes de prevenció per reforçar les zones i adequar-les a futurs episodis meteorològics extrems.

En concret, el projecte de recuperació estarà enfocat a restaurar la Reserva Ornitològica de Riet Vell, així com algunes zones costaneres amenaçades per la pujada del nivell de la mar. En aquestes àrees s’activaran diverses accions per recuperar les funcions i serveis ecològics, especialment aquelles relacionades amb l’amortiment dels efectes de l’augment de el nivell de la mar i la recuperació d’hàbitats que afavoreixin la canalització de l’aigua cap al subsòl. A més, també es durà a terme la rehabilitació de la Llar dels Voluntaris de SEO / BirdLife al delta de l’Ebre, així com la realització de campanyes de conservació i programes de formació per a tots els voluntaris que treballaran en el projecte, que comptarà amb la participació d’empleats de SEAT.

Edgar Costa, responsable de Sostenibilitat de SEAT, ha destacat que “la borrasca ‘Glòria’ ha demostrat que els efectes del canvi climàtic són una realitat, de manera que és el moment d’actuar”. “La protecció de la biodiversitat i la recuperació de l’ecosistema de delta de l’Ebre és un pas addicional en el nostre compromís amb el medi ambient, però també una mostra de la nostra responsabilitat amb la societat i l’entorn en què operem”, ha afegit Costa.

Ralf Pfitzner, responsable de Sostenibilitat de el Grup Volkswagen, ha comentat que “el Grup Volkswagen té com a objectiu promoure la biodiversitat, reduir el CO2 i protegir els recursos naturals. Per això promovem i donem suport diversos projectes ecològics a tot Europa. La iniciativa al delta de l’Ebre és particularment impressionant. En primer lloc, per la increïble bellesa d’un paisatge únic a Europa i, en segon, per l’alt nivell d’experiència i passió amb què treballa SEO/BirdLife “.

Assumpció Ruiz, directora executiva de SEO/BirdLife, ha explicatt que “restablir el bon estat ecològic de delta de l’Ebre, la zona humida més important de la Mediterrània occidental, contribuirà a la recuperació dels serveis ecosistèmics de la Xarxa Natura 2000”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.