Un dels pocs compromisos que es va lliurar de la borrasca ‘Filomena’ va ser el que va enfrontar al coer de la categoria de la Reto Iberdrola, el Collerense, davant l’Alabès Gloriosas de la roquetera Emma Martín, líder del grup. El partit a priori, es presentava com una bona oportunitat per a les alaveses per intentar obrir forat al capdamunt del grup tenint en compte que el Seagull no va poder disputar el seu partit a causa del temporal.

Tercera victòria consecutiva del conjunt blanc-i-blau que se sitúa ara a nou punts respecte al cinquè classificat el Reial Saragossa (els quatre primers disputen a final de temporada la promoció d’ascens a la Liga Iberdrola) i líder en solitari del grup nord B amb 22 punts. Urbani anava per feina i en tan sols nou minuts perforava la porteria local per primer cop fruit d’una de les primeres aproximacions a l’àrea local. Tot i així, el quadre balear va vendre cara la derrota i ho intentava en atacs esporàdics davant la bona col·locació defensiva de les de Mikel Crespo que van tornar a colpejar prop de la mitja hora de joc, quan una precisa de Maia ampliava la renda al marcador (27′) amb la qual es marxava als vestidors.

Després del pas per vestidors, el partit seguia controlat per les vitorianes que sense massa engúnies controlaven a les mallorquines que veien com als seixanta-quatre minuts un desencert de la defensa els costava el tercer gol. A partir d’aquí es van succeir diversos canvis, entre ells, el que donava entrada al terreny de joc a la jugadora ebrenca Emma Martin en substitució de Maialen als setanta-tres minuts de partit. Les jugadores de Crespo continuen fent una temporada notable, també fora de casa, on en cinc partits tan sols n’han perdut un i es situen com al segon equip que ha sumat més punts lluny del municipal d’Ibaia amb 10 punts (tan sols superat per Barça ‘B’ que ha disputat un partit més que les blanc-i-blaves).

De cara a la setmana vinent, es tenia que jugar el compromís que podia decidir moltes coses a la part capdavantera davant el Seagull de Badalona, primer equip que va aconseguir imposar-se a l’Alabès aquesta temporada (0-1). No obstant, el partit ha quedat ajornat.