Va caldre esperar fins a l’última jornada de la Lliga LEB Plata per a conèixer als finalistes de la final de la Copa LEB Plata, que disputaran el Barça B, com a campió de la primera volta del grup Est contra el campió del grup Oest, el Juaristi guipuscoà, que va certificar la seva classificació la setmana passada.

Tot i això, el partit no va ser fàcil per al conjunt blaugrana que no es va imposar fins al darrer tram de la confrontació. Un parcial de 0-6 va obrir el primer avantatge per al Barça al marcador (2-8). No obstant, el Cornellà mitjançant Mickle anotava des de la línia del perímetre i col·locava el 6-13. Això obria un parcial de 6-0 que enganxava als locals quan faltava un minut per a tancar el quart que finalitzava amb un 14-18 que tancava els primers deu minuts.

El segon període s’iniciava amb un parcial de 6-0 donava la volta al marcador. Amb un triple de Cuevas, anotaven els 3 primers punts dels visitants al segon quart. Intercanvi de cistelles constant durant el segon quart i amb un triple de Mayo, que posava per davant als locals per la mínima al descans marxaven als vestidors amb un desavantatge d’un punt per als blaugranes (33-32).

La represa arrancava amb quatre punts consecutius de Mayo. No obstant un parcial de 0-6 pels blaugranes capgiren el marcador. El partit seguia incert i disputat i els tercers deu minuts acabaven amb un resultat ajustat desfavorable d’un punt (50-49) després que Sorolla ajustés el parcial quan faltava un minut per a tancar el quart.

En l’inici del darrer tram de partit es van combinar dos factors: el desencert ofensiu local durant els tres primers minuts juntament amb la màxima efectivitat blaugrana que els permetia donar-li la volta al marcador i els donava un avantatge que seria determinant per a la sort del partit (50-57). Serrano trencava amb dos punts i tornava a donar esperances als del Baix Llobregat, que amb un triple es situaven amb -3 (65-68) quan faltava un minut del final. Llavors un tir lliure de Guàrdia els permetia retallar a dos la diferència quan restaven 30 segons per al final. A sis segons del final, temps mort del tècnic local per jugar-se-la amb un triple de Guàrdia que no va trobar el camí de la cistella deixant el 66-69 com a resultat definitiu.

Un triomf que situa al Barça líder en solitari al final de la primera volta de lliga, aprofitant les derrotes dels seus màxims rivals en la lluita pel títol, l’Hestia Menorca i el Prat que sortien derrotats a les pistes del Benicarló (64-63) i a Canàries (93-81) respectivament.