La borrasca Filomena ha provocat el tall del subministrament de la llum als municipis d’Arnes, Caseres i la Palma d’Ebre, a més d’altres poblacions del Priorat. Segons informa l’ACN, el tall ha afectat a més de 2.000 abonats de les tres comarques. Fonts de Protecció Civil apunten que les incidències es troben “en vies de resolució” i que l’empresa Endesa ja hi està treballant, però l’avaria ja dura més de 12 hores a llocs com Arnes i la Palma d’Ebre, on tampoc hi ha cobertura.

La intensitat del temporal ha complicat fins aquest matí que els tècnics poguessin desplaçar-se per tal de reparar-les. L’alcaldessa de la Palma d’Ebre, Marina Rojals, ha explicat a través de Twitter que la companyia Endesa els ha donat la previsió que la incidència estaria resolta a les 12 hores d’aquest diumenge.

La situació a la Terra Alta s’ha complicat després que aquesta nit de dissabte a diumenge no hagi parat de nevar. El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat d’acumulacions de neu de 52 centímetres a Arnes, 50 a Horta de Sant Joan o 36 a Tivissa. Els bombers han hagut d’atentre, de moment, 19 avisos pel temporal a les Terres de l’Ebre.

La circulació per carretera està afectada en almenys 17 vies. Des de primera hora del matí està tallada la carretera T-330 d’Arnes, la TV-7333 de la Fatarella i la TV-3022 de Rasquera al Perelló. En vies principals com la C-12B entre Ascó i la Fatarella, la C-43 entre Gandesa i Benifallet i l’N-420 de Móra d’Ebre a Gandesa és obligatori l’ús de cadenes. La circulació de trens segueix suspesa a la línia R-15 entre Reus i Riba-roja d’Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.