El temporal marítim provocat per la borrasca Filomena ha colpejat amb força la costa del delta de l’Ebre. L’efecte més visible és, novament, el trencament de la barra del Trabucador ja des del dissabte al migdia. Segons han observat els tècnics d’Infosa, l’empresa que gestiona les Salines de la Trinitat a la Punta de la Banya, la primera meitat de la barra està completament inundada. A la segona meitat, “la circulació és impossible amb un trencament profund”, apunten en un comunicat.

 

L’aigua del mar també hauria entrat als arrossars de l’illa de Buda, tal com s’observa en un vídeo cedit per Guillermo Borés, propietari dels terrenys. L’altre punt que habitual pateix els embats dels temporals és la platja de la Marquesa, a Deltebre, on també ha retrocedit considerablement la línia de costa.

En una roda de premsa conjunta amb el conseller d’Interior, el director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha explicat que el punt màxim del temporal marítim s’ha registrat la matinada d’aquest diumenge, amb ratxes de vent de 80 quilòmetres per hora i onades de 4 a 5 metres. Des del SMC esperen que el temporal vaja a la baixa a partir d’aquest dilluns i es puga retirar l’avís per fort onatge.

El director de Ports de Generalitat de Catalunya, Joan Pere Gómez, ha confirmat que els ports ebrencs han resistit l’embat del temporal. “Els dics s’han comportat bé. Gràcies a les reparacions d’aquest estiu, hem pogut tenir els ports preparats per a la borrasca Filomena”, ha dit Gómez a Twitter. Aquest estiu, Ports de la Generalitat va executar reparacions als ports ebrencs que van patir destrosses durant el temporal Glòria d’ara fa un any.

Periodista.