El temporal Filomena ha arribat aquesta matinada a les Terres de l’Ebre deixant gruixos de neus destacables no només a les zones muntanyoses sinó que també en municipis situats en cotes baixes i on són molt poc freqüents les nevades.

De moment, aquest dissabte al matí, el massís dels Ports (que té l’accés per carretera tallat des de Roquetes), acumula gruixos de 30 centímetres de neu, i a la serra del Boix-Cardó superen els 10 centímetres. La nevada és notable a Arnes, Horta de Sant Joan o Tivissa que acumulen més d’un pam de neu, però també és considerable a cotes més baixes com és el cas de Pinell de Brai (a 180 metres sobre el nivell de mar), que registra gruixos superiors als 10 centímetres, entre altres municipis de les Terres de l’Ebre.

Pel que fa a l’estat de les carreteres ebrenques, aquest dissabte al matí és obligatori l’ús de cadenes a la C-43, entre Benifallet i Gandesa; a la C-12B, entre la Fatarella i Ascó, i a la C-221, entre Batea i Gandesa, segons que informa el Servei Català de Trànsit. La carretera C-44 es troba tallada entre Vandellòs i Tivissa (entre els quilòmetres 9 i 26).

D’altra banda, segons que informa Renfe, es troba tallada la circulació de la R15 entre Móra la Nova i Riba-Roja.

D’altra banda, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha fet una crida a la prudència i a evitar desplaçaments aquest cap de setmana arran del temporal. “Si el consell d’ahir era no sortir de casa, el consell d’avui és no sortir de casa”, ha resumit en una roda de premsa aquest dissabte en què ha alertat que l’episodi de nevades “es pot complicar” amb l’arribada de forts vents.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.