La Guàrdia Civil de Tortosa ha localitzat al paratge dels Argilers de Campredó un dipòsit incontrolat amb més de 6.000 quilos de fibrociment (uralita) que contenia amiant, producte cancerigen i prohibit a Espanya des de l’any 2002.

Aquest diposit va ser descobert diumenge passat quan la patrulla del Seprona realitzava un patrullatge per aquesta zona del terme municipal de Tortosa. Els agents van trobar una gran quantitat de plaques d’uralita i diversos sacs que contenien més restes de plaques i canonades fabricades amb aquest material.

Aquests residus, considerats altament perillosos, es trobaven en un terreny a la intempèrie i no disposaven de tanca perimetral que hi impedís l’accés. Per aquest motiu, la Guàrdia Civil va denunciar el propietari de la finca per emmagatzemar residus considerats perillosos per a les persones i el medi ambient, remetent còpia de les actuacions a l’Agència Catalana de Residus per a la valoració de l’afectació que pogués tenir en el medi natural.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.