El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la constitució de taules de voluntariat en diversos espais naturals protegits del territori, d’acord amb les directrius del Pla estratègic 2019-2022 d’educació i voluntariat ambiental als Parcs Naturals de Catalunya. La primera Taula és la del Delta de l’Ebre, constituïda el 10 de desembre.

Amb aquest instrument es vol afavorir la interacció de les entitats que organitzen activitats de voluntariat als espais i parcs naturals gestionats per la Generalitat, i habilitar un espai de diàleg i de coordinació permanent entre gestors per aprofitar sinergies i impulsar accions i projectes compartits.

La Taula de Voluntariat del Parc Natural del Delta de l’Ebre està integrada per l’Associació de voluntaris del Parc Natural del Delta de l’Ebre, l’Associació Picampall, SEO/BirdLife, la Fundació Catalunya la Pedrera, la Fundació Plegadis, l’Institut Català d’ornitologia (ICO), la Societat Catalana d’Anellament, GEPEC, Voluntaris de la Caixa a les Terres de l’Ebre, i la Jove Cambra Internacional (JCI) d’Amposta.

Amb la Taula de Voluntariat es garantirà que els programes i les accions que promouen les entitats siguin coherents amb els objectius i les línies de gestió dels parcs naturals, i es farà seguiment de les actuacions relacionades amb el voluntariat previstes al Programa d’educació ambiental i voluntariat que tenen definits.

Les taules es reuniran un mínim de dos cops cada any i treballaran tres eixos: planificar i prioritzar projectes i accions de voluntariat ambiental, detectar necessitats de les entitats i trobar vies per abordar-les i acordar criteris comuns de qualitat i execució de les accions.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.