Fa una setmana enrera l’Alavés Gloriosas de la roquetera Emma Martín, quan van caure derrotades al camp de l’AEM de Lleida per 1 gol a 0, veia com la promoció d’ascens se li complicava d’alló més. Però després de les dues victòries consecutives contra l’Espanyol ‘B’ s’han situat al capdamunt de la classificació, afavorides pel resultat del fins ara líder Seagull davant el filial del Barça (1-1) que les manté emparellades a punts amb les de Badalona comandant la taula quan resten vui jornades per tancar aquesta primera fase dins al grup Nord B. Per davant li queden partits complicats i a la vegada decisius amb el desplaçaments a terres catalanes davant el Seagull i el Barça ‘B’ (en el darrer partit de la segona volta de lliga), la visita a Saragossa o el partit davant l’Osasuna (en compromisos que estaran en joc punts de doble valor per a la promoció d’ascens).

El cert és que el duel davant el conjunt ‘perico’ arrancava per a les deixebles de Mikel Crespo d’igual manera que al partit d’anada, el que van recuperar precísament dimecres passat a les instal·lacions de la Dani Jarque, havent de remuntar un gol en contra. La jugadora ebrenca, Emma, tot i els canvis introduïts pel tècnic, va tornar a ser titular. Malgrat tot, les vitorianes sortien decidides a dur les regnes del partit des del primer minut però la possessió i les ocasions generades eren estèrils. La primera oportunitat venia en una rematada d’Emma a pilota aturada, però el xut es perdia molt prop del pal de la porta blanc-i-blava. Minuts més tard, Ane Mirin per banda esquerra va aconseguir marxar de la seua defensora i sola davant la portera rematava dur i ras però trobava la resposta d’Andrea Crespo per evitar el gol. L’Espanyol, ben armat en defensa, intentava sorprendre al contraatac i Judit gairebé ho aconsegueix amb un tret llunyà. Al tram final, quan quasi bé ja expirava el temps reglamentari, Elena va perforar la porta local amb una dura rematada des de la frontal. Gerra d’aigua freda per marxar al descans.

Tocava fer un reset i intentar aixecar el cap. I vaiga si ho van fer! Quan encara no s’havia complert un minut Chamorro, que havia entrat al descans, va marcar en la primera pilota que tocava en controlar d’esquena una centrada des de l’esquerra i sobre el gir afusellés a la portera. Això donava lloc a un assetjament constant de les locals, que buscaven la remuntada conscients de la importància dels punts. Sanadri era l’encarregada de donar-li la volta al marcador. Pilota filtrada a la banda esquerra on Ane Miren s’incorporava completament lliure de marcatge i la ficava al segon pal on Sanadri afusellava a plaer (57′). El més difícil ja estava fet. Tocava no abaixar el peu de l’accelerador i matar el partit i ho van trobar quan en un desplaçament llarg des de la defensa habilitava a Sanadri, que se n’aprofitava d’una sortida en fals de la portera a la línia de la frontal i un rebot al taló de la darrera defensora per afusellar a porta buida i ampliar així les diferències (73′). Moment en que Emma va deixar el camp en el carrussel de canvis introduïts per Mikel Crespo. Encara hi hauria temps per arribar el quart que completava la golejada i igualava el marcador amb el qual es van imposar les vitorianes dimecres. Aquest cop era per la dreta. Internada fins a pocs metres de la línia de fons des d’on centraven al cor de l’àrea on Miku afusellava al fons de la xarxa (85′). Partit finiquitat.

Ara marxen de vacances amb els deures fets: tots els partits disputats i líders. Ara tocarà després dels Nadals fer dos mesos de competició pràcticament impecables per disputar la promoció d’ascens, que és el repte que s’han marcat per aquesta temporada. Després del parèntesi disputaran un partit teòricament assequible davant el coer de la categoria, el Collerense (al que es van imposar per 3-1 en el partit corresponet a la tercera jornada de lliga), el proper 10 de gener abans de visitar en el segon desplaçament consecutiu d’aquesta segona volta, el camp del Seagull, en un autèntic partidàs.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.