Un projecte cooperativista de productors, elaboradors, consumidors i voluntaris per fomentar la comercialització i la distribució de productes agroalimentaris del territori conegut com Enllaç de l’Ebre i l’empresa JDE, formada per quatre joves, que treballa en la creació d’una aplicació que permetrà agilitzar les comandes dels clients en bars i restaurants, han guanyat el Premi Emprenedoria 2020 del Baix Ebre.

El jurat del premi, que convoca el Consell Comarcal del Baix Ebre i patrocina l’empresa Acciona, ha decidit en aquesta edició atorgar-lo ex aequo, de manera que els guardonats rebran 750 euros i la cessió durant un any dels espais comuns del Viver d’Empreses i Centre de Negocis Baix Ebre Innova, així com l’assessorament tècnic i suport logístic dels tècnics del Viver.

En aquesta edició dels Premis Baix Ebre, el Consell Comarcal no ha pogut celebrar l’acte de lliurament de premis per les restriccions decretades per frenar la propagació de la Covid-19 i aquest dilluns ha entregat els premis de forma individual a cadascun dels premiats. “Vivim un any atípic, un any difícil que no ens ha permès gaudir de l’acte de lliurament dels Premis Baix Ebre, però el realment important és la feina que fan tots i totes les participants que des de diferents àmbits contribueixen a dinamitzar i cohesionar la comarca”, ha dit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

També s’han lliurat dos accèssits del Premi Emprenedoria a Deltafood, una plataforma en línia dedicada al repartiment de menjar a domicili i a Njoy Catalonia, una botiga virtual turística.

Pel que fa al Premi Solidaritat, ha estat pel Club Esportiu Futbol Avatars per la realització d’un torneig de futbol per a xiquets i xiquetes d’entre 8 i 10 anys, amb l’objectiu de recollir beneficis per a la investigació contra el càncer infantil, uns beneficis destinats a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El Premi Solidaritat té una dotació de 1.500 euros i també és patrocinat per l’empresa Acciona.

Quant al Premi Jove, enguany es van convocar dues modalitats, una de les quals específica per projectes desenvolupats amb motiu de la Covid-19. I en aquesta modalitat han estat distingits un grup de joves pel projecte ‘Acércales’, una iniciativa per permetre la comunicació entre les persones aïllades als hospitals, que no disposaven de dispositius electrònics, i els seus familiars. Pel que fa a l’altra modalitat del premi, se l’ha emportat l’associació Atzavara-Arrels pel projecte ‘Les Imparables’, per implicar el jovent en la construcció d’una societat igualitària entre homes i dones. Tots dos premis tenen una dotació econòmica de 750 euros i es convoquen amb la col·laboració de la direcció general de Joventut.

En el cas del Premi de Fotografia, en anteriors edicions es dirigia exclusivament a la gent gran de la comarca, però en aquesta edició s’ha ampliat i el premi distingeix dues categories: Absoluta i Gent Gran. Pel que fa al guanyador en la categoria Absoluta ha estat Francesc Luque, amb l’obra ‘Font de vida, els ralls del Delta’, mentre que en la categoria Gent Gran, el guanyador ha estat Raimon Ventura, amb el treball fotogràfic ‘Naixement i mort’.

Finalment, els guanyadors dels Premis Recerca 2020, destinats a impulsar la investigació entre els alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau superior de la comarca, han estat: Sofia de Andrade, de l’institut de Roquetes amb el treball ‘El gran cremat: un problema d’ignorància’ (Premi Pare Romanyà, àmbit científic); Teresa Folqué, institut de Roquetes, amb un treball sobre els nens robats a l’estat espanyol durant el segle XX (Premi Federico Pastor, àmbit humanístic-social artístic) i Roger Franch, de l’institut de Deltebre, amb un treball dedicat a la sonoritat i el temps de reverberació (Premi Innocent Paulí, àmbit tecnològic). Cadascuna de les modalitats té una dotació econòmica de 500 euros.

Els premis s’han entregat de forma individual al saló de plens del Consell Comarcal del Baix Ebre amb la presència del president del Consell Comarcal, Xavier Faura; el vicepresident del Consell, Jordi Jordan; els portaveus dels grups comarcals d’Esquerra, Laura Fabra; del PSC, Mercè Pedret i de Ciutadans, Sebastià Castañeda; el coordinador territorial de Joventut, Joan Barberà i el representant d’Acciona, empresa patrocinadora, Antonio del Pozo.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.