El Base Oviedo del tortosí Toni Mallla, afronta aquesta tarda una oportunitat única de tancar l’any 2020 com a líder en solitari de la categoria en el partit que va quedar pendent en el seu dia per casos de Covid-19 del Cafès Toscaf a la novena jornada del campionat. Un partit que es recupera a partir de les 19 hores de la tarda i que li representa al conjunt asturià (que s’ha pogut refer després de dues ensopegades consecutives) acabar l’any en la primera posició del grup de primera divisió nacional d’handbol masculí.

El tècnic tortosí afronta aquest partit “amb molta il·lusió. Portem diversos mesos treballant bé i són diverses trobades en els quals sembla que ens hem trobat. Acabarem l’any com a líders, però aquests dos punts ens catapultarien cap a un cert distanciament amb els nostres rivals directes. Són punts importants, però no definitius”. “Pel que hem vist en els vídeos, són el millor bloc de les últimes tres temporades. Són jugadors joves, però amb la maduresa d’haver coincidit diverses temporades. Haurem de fer les coses bé i estar molt sòlids en totes les facetes”, destacava Malla del proper rival que ve de guanyar el cap de setmana a l’Ademar ‘B’ en un duel directe per la part alta de la classificació que li permetia al Toscaf situar-se en tercera posició a tan sols tres punts del capdamunt de la taula amb tres partits pendents de recuperar.

Els del Base Oviedo afronten aquest partit carregats de moral després de derrotar de forma incontestable a domicili a la Robla (13-35). Tot i un inici on li va costar entrar al partit (fins al nou minuts de joc no aconseguien el seu primer gol), els de Malla van anar a més durant la confrontació. A partir d’aquí el conjunt blau va oferir una exhibició ofensiva amb 16 gols a la primera meitat, destacant Ortega en la faceta anotadora autor de sis gols del seu equip. En l’aspecte defensiu, van seguir oferint el nivell que estan oferint darrerament destacant que en els darrers disset minuts de partit, només van encaixar un gol.

Toni Malla, es mostrava molt satisfet després d’aquesta folgada victòria “seguim amb la nostra dinàmica de defensar i d’estar ordenats. Aquesta pista és complicada, a pesar que ells hagin tingut baixes”. Per a l’entrenador ebrenc “hem estat molt seriosos després de marcar el primer gol. En defensa seguim amb una solidesa impressionant, la porteria continua parant i en atac estem treballant disciplinats i ordenats. És el que ens ha fet canviar, de ser aquest equip que tenia tendència a sortir nerviós a un equip que avui està segur i que juga amb sensatesa”. “Quan tens aquest tipus de partits, pots rotar. Quan ho fem, som un equip molt fresc i que no baixa la intensitat. Estic content, tothom ha jugat, tothom ha participat i tots aporten”, sentenciava Malla.

Ens ha costat trobar-ho, però a força d’insistir i de creure, les coses van sortint. La defensa és essencial. La presència de Richi, després d’estar de baixa, s’ha notat. Ens dota d’ordre i de defensa. És l’extensió de l’entrenador en la pista i això m’aporta tranquil·litat. Treballem i creiem en el mateix”, sentenciava l’entrenador que a més afegia “No mirem res. Anem partit a partit. Si guanyem tot, depenem de nosaltres. Si juguem bé, depenem de nosaltres. No hi ha una altra cosa que mirar cap a nosaltres i treballar, treballar i treballar”.

Un partit on el públic podrà tornar a entrar al Poliesportiu de Vallobín, amb totes les mesures higièniques i de seguretat per a accedir al pavelló.