El regidor de l’Ajuntament de Rasquera Josep González Gil, de 58 anys, serà el cap de llistat per la circumscripció electoral de Tarragona del Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Ho ha confirmat el mateix partit per mig d’una nota de premsa en la que informa que en les eleccions primàries que s’han celebrat, l’ebrenc ha obtingut el 23% del vots, seguit a molta distància per la dotzena de candidats, entre els que també apareix l’ex-regidor rapitenc Àlex Cervera, amb el 6’5% del vots.

Josep González Gil va ser alcalde de Rasquera en l’anterior mandat municipal, però actualment és regidor a l’oposició ja que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va recuperar l’alcaldia a l’obtindre 3 dels 7 regidors. Junts per Rasquera en té 2, els mateixos que el partit del candidat de Solidaritat, que es va presentar amb la fórmula de Primàries Catalunya, de la que van ser un dels impulsors.

El seu objectiu per a les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer és que els partits independentistes obtinguen la majoria absoluta, i afirmen que si algun dels 68 diputats necessaris per a fer-ho és de Solidaritat per la Independència, “no dubtaran a aixecar la suspensió de la Declaració Unilateral d’Independència i a trencar unilateralment amb l’Estat espanyol mitjançant l’exercici del control del territori i les institucions del país”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.