El projecte Llibre Lab del morenc Albert Pujol és finalista als premis Lluís Carulla 2020. Aquesta iniciativa que vol revolucionar el model llibreter actual opta a un premi de 15.000 euros. La Fundació Carulla anunciarà el guanyador aquest dimecres 9 de desembre.

Llibreries molt actives en la seva comunitat, com és el cas de la llibreria Bassa de Móra d’Ebre, han servit d’inspiració al morenc Albert Pujol per crear el projecte Llibre Lab. Aquesta iniciativa pretén innovar en el sector llibreter i convertir les llibreries en l’epicentre real d’una comunitat cultural a través d’una plataforma digital.

La prova pilot d’aquest projecte començarà l’any que ve amb algunes llibreries d’arreu de Catalunya. I s’espera poder-lo obrir a totes les llibreries a finals de l’any vinent. Les llibreries hauran de pagar una quota per poder accedir a aquesta plataforma.

Llibre Lab compta amb el suport del Gremi de Llibreters de Catalunya, l’Institut d’Empreses Culturals de la Generalitat i amb l’Escola de Llibreria de la UB.

 

Autor:

Periodista